WAAROM WERKT LFC MET PARTNERS?

In een van de eerst open calls werd duidelijk dat er vraag was naar veel activiteiten die al bestaan in Vlaardingen. De partners van LFC zijn partijen of organisaties die activiteiten organiseren die aansluiten bij zaken die wij als jongerenorganisatie zich hard voor maken. De verschillende Vlaardingse partijen zijn hieronder weergegeven. Op onze homepage zie je een activiteitenkalender waar we alle activiteiten hebben gebundeld. Zo heb je alles wat er in Vlaardingen te doen is op één centrale plek! Direct contact opnemen met een van de partners kan via de website van de desbetreffende organisatie.

ONZE PARTNERS

Petje Af Waterweg

Bij Petje af ontdek je de wereld op zondag! Je leert van experts over beroepen. Je gaat erop uit naar het museum. Je reist met het openbaar vervoer. En je maakt nieuwe vrienden. Je ontdekt wat je leuk vindt om te doen en wat er allemaal mogelijk is.

KLIK Vrijwilligers

Ben jij tussen de 16 en 27 jaar en ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil jij het komend half jaar (vanaf april) aan je persoonlijke ontwikkeling werken én iets goeds doen voor de wereld? Dan is het Vrijwillig Traineeship echt iets voor jou. 
Heb je interesse? Neem contact op met Klik via klik[at]vlaardingen.nl

Jeugdvereniging CJV Vlaardingen

Actieve, uitdagende en vooral gezellige activiteiten voor jongeren in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar.

Yets Foundation

Bij YETS geloven we in de kracht van familie, de impact van passie en het creëren van een gemeenschap. Wil jij onderdeel worden van deze familie horen we je graag!

KADE40

KADE4O is er voor iedereen. Voor jong en oud, voor beginners en gevorderden.
Zij zien talent. Je kan bij terecht voor een cursus in je vrije tijd, ze organiseren kunsteducatie op scholen en geven creatieve zakelijke workshops. Met diverse partners organiseren zij evenementen, nieuwe samenwerkingen en zoeken altijd de verbinding op. Hét knooppunt voor kunst en cultuur.

Buurtvrouw

De Buurtvrouw verbindt buren en versterkt het saamhorigheidsgevoel. De vereenzaming neemt af. De wijkeconomie versterkt door in de buurt in te kopen. De koffie is lekker en fair trade, artikelen zijn gemaakt van gerecycled materiaal door mensen met een (arbeids-)beperking en/of creatieve buurtgenoten en kunstenaars. De straat, de buurt, de stad wordt dus leuker met Buurtvrouw.

Stroomopwaarts

Stroomopwaarts is er voor de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam op hun weg naar werk. Wij gaan bij mensen op zoek naar hun eigen kracht en bieden begeleiding, training, opleiding en als dat nodig is een tijdelijk inkomen. Ook voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit doen wij vanuit het Werkplein, het Werkleerbedrijf, samen met maatschappelijke partners en met lokale ondernemers.

Scouting Willem de Zwijgergroep 1

De Willem de Zwijgergroep 1 is de oudste groep van Vlaardingen en staat dus al bijna 90 jaar garant voor veel plezier voor onze leden. Onze groep is één van de weinige groepen die veel waarde aan tradities hechten. Zo zijn Sint Joris, het groepskerstfeest en de avondvierdaagse voorbeelden van tradities binnen onze groep. Samen is erg belangrijk voor onze groep.

Binnen de Willem de Zwijger bestaan verschillende speltakken: bevers, welpen, kameleons, scouts, explorers, roverscouts en plusscouts. Een speltak is een groep kinderen van een bepaalde leeftijd. Momenteel telt onze groep bijna 60 jeugdleden, die verdeeld zijn over de zeven speltakken en begeleid worden door een enthousiast leidingteam, die allen erkend zijn door Scouting Nederland. Ook kan iedereen binnen onze groep een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

De Stadsgehoorzaal is het theater van de stad Vlaardingen en de locatie voor Youth Summit Vlaardingen op 8 maart 2023.

Vlaardingen in Beweging

Vlaardingen in Beweging is dé beweegmakelaar van Vlaardingen. ViB verbindt Vlaardingers met én door sport en bewegen, op bestaande en vernieuwende manieren. Inwoners van Vlaardingen komen in contact met elkaar, met zorg- en welzijnsorganisaties en met sport- en beweegaanbieders. Zo moeten alle Vlaardingers kunnen sporten of bewegen!

Vlaardingen Captains

De Vlaardingen Captains moet niet zomaar een sportclub worden, de vereniging heeft namelijk de ambitie om een sterk maatschappelijk karakter te ontwikkelen. Spelers moeten bij Vlaardingen Captains achter het stuur staan van zowel hun sportieve- als maatschappelijke carrière. De coaches bewaken deze cultuur: Je komt op tijd, spreekt geen straattaal, geeft netjes een handje en je draagt binnen geen pet of capuchon. 

CJV

CJV Vlaardingen biedt een plek aan jeugd waar zij zich thuis voelen en zich kunnen ontwikkelen. Samen lachen, talenten ontdekken en leren samenwerken is de kerngedachte van onze organisatie. Wij organiseren aansprekende en uitdagende activiteiten bereikbaar voor elk budget: dans- en theaterles, freerunning, filmvoorstellingen, clubwerk, het uitvinderslab, kampen en nog veel meer! Onze activiteiten worden begeleid door ervaren vrijwilligers of vakkrachten.

Vrijwillig Traineeship

Ben jij tussen de 16 en 27 jaar en ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil je erachter komen wat jouw talenten zijn  én tegelijkertijd iets goeds doen voor de wereld? Dan is het Vrijwillig Traineeship echt iets voor jou!! 

Voor het Vrijwillig Traineeship ga je (begeleid door ons) een half jaar aan de slag bij 2 of drie maatschappelijke organisaties. Zo krijg je een kijkje in de keuken van verschillende organisaties. Bij elke organisatie doe je acht weken lang een dagdeel per week (4 uur) vrijwilligerswerk. Zo help je een ander (dat voelt goed toch?!) ontdek je je talenten en wat wel of niet bij jou past. 

Meld je hier aan voor het Vrijwillig Traineeship en maak van 2022 een topjaar!