LFC JONGERENDEBAT

loudspeaker

12 MAART DE KROEPOEKFABRIEK

Op zaterdag 12 maart organiseert Local Future Collective het jongerendebat in De Kroepoekfabrìek. Deze avond zal in het teken staan van de aankomende verkiezingen. Tijdens dit debat krijgen jongeren de mogelijkheid om interactief te sparren met Vlaardingse politici.

2022 is het jaar waarin we weer naar de stembus gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen en dus politiek Vlaardingen opleeft; we zullen weer veel campagnes en debatten zien van Vlaardingse politici.

Local Future Collective is jongerencollectief dat is ontstaan uit een samenwerking tussen de Gemeente Vlaardingen en De Kroepoekfabriek. Deze partijen vinden het belangrijk dat lokale jongeren ook hun stem kunnen laten horen. Dit debat is hét moment voor Vlaardingse jongeren om vragen te stellen over de dingen die hen op dit moment aangaan. Local Future Collective gaat daarom een interactief verkiezingsprogramma opzetten om de jeugd van Vlaardingen dichter bij de politiek te brengen dit jaar.

Voor dit debat willen we graag alle aan de verkiezingen deelnemende politieke partijen in Vlaardingen verzoeken om hun jongste partijlid af te vaardigen, bij voorkeur niet de lijsttrekker. Die maken immers een dag eerder al hun opwachting in de Stadsgehoorzaal.

We hebben ervoor gekozen om tijdens dit debat drie onderwerpen centraal te stellen in blokken van +/- twintig minuten, namelijk: huisvesting, uitgaan/evenementen en de klimaatcrisis. Het is de bedoeling dat er 1-op-1 debatten worden gevoerd, en dat er ruimte is voor inbreng van stellingen vanuit de jongeren op een leuke, speelse manier.

PROGRAMMA

Politiek Vlaardingen

Politiek Vlaardingen

Tijdens dit debat staan partijen met verschillende standpunten tegenover elkaar en gaan zij in gesprek over zaken die jongeren aangaan. Zo zullen o.a. jonge lijsttrekkers van OSV, D66, Stadsbelangen Vlaardingen en ONS Vlaardingen aanwezig zijn.

Reserveer een plek!